Yellowstone oversvømmet

Naturen bestemmer altid i sidste ende. Det kan godt være at vi har planlagt turen siden september sidste år. Men nu skal vi til at overveje ændringer til turen. Yellowstone har i store dele af parken været ramt af oversvømmelse og det betyder at store dele af vejnettet er gået i stykker.

Parken blev lukket og mennesker i parken blev evakueret. Det har været (og er tildels stadigvæk) uvist hvor meget af Yellowstone vi kan komme til at se på vores tur i år.

Heldigvis er den sydligste del af parken genåbnet og det forventes at en del af den nordlige del af parken kan åbnes igen om 14 dage. Alt i alt forventes det at ca. 80 % af parken er åben når vi kommer til Yellowstone.

 

Dog vil der formentlig være restrektioner på hvor mange der kan komme ind i parken. Lige nu køre de med en  sortering på bilens nummerplade. Så ender din nummerplade på et ulige tal, så har du adgang på uligedage og omvendt. Det kan vi jo ikke rigtig planlægge efter, da vi af gode grunde ikke kender nummerpladen på vores bil endnu.

Heldigvis har vi fået en nat inden i selve parken og det betyder at vi har adgang på ankomst og afgangs dagen. Så vi har i hvertfald 1,5 dag i parken. Med lidt held lidt mere.

Vi har også planlagt at køre nord om parken og ind til den via “Beartoth Highway”. Her er der også stykke med ødelagt vej, så vi ved ikke om vi bliver nød til at skippe den. Jeg håber det ikke, da det skulle være et virkligt flot stykke at køre.

Lige nu håber vi på at vi kan tage den lidt udvandet tur til Yellowstone. Men vi følger udviklingen og er klar til at ændre ruten hvis det er nødvendigt. Jeg er også ved at kigge på alternativer til Yellowstone i det samme område og der er heldigvis en del 😀

Man kan ikke planlægge alt..

Sune

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *