Dag 2 – Chicago sightseeing

Efter god nats søvn, eller god for nogen og lidt mere uroligt for andre, var vi klar til vores første hele dag i Chicago.

Vi vågnede forholdvis tidligt, hvilket vi også havde forventet. Storm havde besluttet, at han ville en tur i den lokale kirke klokken 8.30. Så han var tidligt oppe og afsted. Vi andre kunne tage det lidt mere med ro og tage ned og spise lidt morgenmad. Efter lidt research faldt valget på Jamba Juice som laver nogle smoothie frugt bowler. De var super lækre, så det kunne godt være vi gentager succesen i morgen.

Vi gik en lille tur i området. Bedstemor og jeg fik købt os en kop kaffe. Vi kom forbi et lokal motionsområde med tennisbaner, udendørs fitness og en løbebane. Sylvester tog en løbetur rundt på banen (som den eneste) han løb 400 meter på 99 sekunder, godt klaret. Vi fik også set Lake Michigan for første gang.

Tilbage på hotellet mødes vi med Storm igen. Så nu var vi klar til at tage på en store sightseeings tur i Chicago. Vi startede med at se lidt på nogle forskellige butikker og Villads fik også købt et par shorts.

Jeg syntes en stor del af fornøjelsen ved at gå i Chicago, er de mange flotte bygninger og de mange forskellige mennesker.

Vi fik set dens store blanke “bønne” og de flotte vandskulptur ved siden af. Storm, der havde det varmt, tænke det ville være dejligt at få lidt vand på sig. Som sagt så gjort 🙂

Da det var ved at være frokost tid udvalgte vi os en restaurant som lå tæt på Willis Tower (Chicagos højeste bygning). Det var en hyggelig gåtur i et distrikt hvor de fleste huse er kontorer. Det var helt tydligt det var et arbejdsområde, da det var søndag var både McDonalds og Starbucks lukket. Heldigvis var vores restaurant åbent. Stedet var Luke´s Italien Beef, det var valgt da jeg gerne ville smage en “Italien beef sandwich”. Hvilket er en meget smagfyldt sandwich med kød, som er dybet i en tynd sovs. Storm, Sylvester og jeg fik sandwichen og den smagte super.

Efter frokost prøvede vi at få adgang til Willis Tower, eller Villads ville ikke op i højderne, så det var Sylvester, Storm, Winnie og Bedstemor der prøvede. Desværre var der udsolgt, så det bliver et andet højhus i morgen.

Vi gik derefter imod Alders Planetarium. På vejen fandt vi starten/enden på route 66. Vi har på vores forskellige turer kørt en del af route 66, men langtfra det hele. Vi kommer også til at køre en del af route 66 fra Chicago til St. Louis senere på turen.

På vejen til planetariet ville vi have set på det flotte springvand som man blandt andet kan se i “Vores værste år” (alle kan vel godt huske Al Bundy). Men der var lukket af til det område hvor den var, da der var en food festival. Det forklare også de mange mennesker vi pludselig stødte på.

I stedet for gik vi helt ned til Lake Michigan og gik langs vandet til planetariet. Det var en super flot tur. På søen var der virkelig mange flotte både, hvilket fik Winnie til at konstatere at hun gerne ville være rig.

Grunden til vi gik ud til planetariet var den utrolige flotte udsigt den har ind mod byen. Og udsigten skuffede ikke.

I dag har været en meget solrig dag. Så selvom det “kun” har været 27 grader, så blev vi efterhånden mærket af varme og den lange tur vi havde været ude på. Så vi besluttede at tage en Uber tilbage til hotellet og slappe lidt af inden aftensmad.

Aftensmaden blev indtaget i en biograf. Konceptet havde Winnie og jeg prøvet sidst vi var i biografen. Dengang var vi ret begejstret. Denne gang må vi indrømme at maden ikke levede op til det vi prøvede sidste gang og det var selvom prisen var høj.

Vi fik set den nye Thor film. Jeg tror drengen og jeg var godt underholdt. Winnie var ikke helt tilfreds og Bedstemor sagde den var ok (måske hun bare var høflig).

I øvrigt, en ting som er tiltagende irriterende, er udfordringer med vores kredit og debit kort. Generelt er det en udfording at bruge europæiske kort på amerikanske hjemmesider. De er ikke rigtigt sat op til EU kravende om fx MitID verifikation, så her får man ofte sit kort afvist, fx da vi ville købe biografbilletter i dag. Vores Lunar kort bliver også afvist i ny næ, fx bliver de altid afvist i Uber appen. Og i dag virkede ingen af vores europæiske kort da vi skulle købe biograf billetter (sjovt nok virkede det da vi skulle købe mad). Det er første gang vi oplever så mange udfordringer med vores kort. Ellers er kort generelt blevet mere udbredt siden vi var her i 2018. Vi har set flere steder der slet ikke accpeterer kontanter.

Når men dag to er ved at være omme, og i morgen har vi endnu en dag i Chicago.

Sune

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *