Dag 11 – Prærien og fantastiske mennesker

Kansas City har været en behagelig oplevelse og vi tror at der er mere at komme efter. Måske vi kommer forbi igen engang i fremtiden.

I dag skulle vi køre til Wichita i Kansas. Det er en lille afstikker i forhold til den rute de fleste andre tager når de skal fra Kansas City til Colorado, men Winnie og jeg havde set et TV2 program om nogle danske fodboldspillere der i 80erne tog til Wichita og spillede indendørsfodbold. Dengang var indendørsfodbold stort i USA og holdet med danskerne gjorde det godt. Programmet kan ses på TV2 Play..

Programmet inspirerede os til at tage forbi Wichita. Vi tænkte det kunne være sjovt at besøge museet fra serien, men det virkede også som om at Wichita havde noget at byde på.

Men inden vi kørte til Wichita, så skulle vi besøge “Hallmark Visitor Center”. Det er et museum for Hallmark virksomheden. De er mest kendt for deres forskellige kort og meget familievenlige TV kanaler samt julefilm. Især Bedstemor og Winnie havde set frem til at se museet. Det var et rigtigt fint museum hvor der var en 14 min lang film om virksomheden og familien bag, og derefter en udstilling i en passende længde. Tror vi brugte cirka en time på museet og det var fint. Winnie fik købt en Hallmark julekugle.

Det var i øvrigt nogle utrolig søde ansatte på museet og prisen var gratis inklusiv parkeringen. Fornemt.

Turen til Wichita var på cirka tre timer. Men da det vi ville opleve i Wichita altsammen lukkede omkring klokken 17.00 ville vi gerne så hurtigt frem som muligt. Derfor droppede vi indkøb til madpakker og købte en sandwich på Subway til bilen, og vi tog en betalingsvej for at spare lidt tid. Alt i alt fik vi optimeret på tiden så vi kunne nå alt det vi ville i Wichita.

Turen var på motorvej, men stadigvæk rigtig fin. Vi kørte ude på Kansas prærie, hvor der var græs så lang øjet rakte. Det eneste der afbrød den grønne udsigt var de mange køer som græssede på prærien. Jeg tænkte det må være et godt ko liv med så meget plads.

Da vi kom til Wichita kørte vi direkte til “Wichita Sports Hall of Fame & Museum”. Det er et lille privat museum hvor familien Savage har udstillet deres private samling af sports klenodier fra Wichita’s mange sportshold. Herunder det før omtalte indendørsfodbold hold.

Vi blev mødt af to meget søde mennesker, Victor og hans mor. Victor viste os hurtigt hen til den del af udstillingen hvor man kunne finde information om fodboldholdet og trøjen fra en af spillerne (som stadigvæk bor i Wichita). Han var vildt begejstret over vi kom og besøgte deres museum, og han fortalt en masse om stedet og om optagelserne til tv programmet i Danmark. Jeg kunne så hjælpe ham med link til programmet og en artikel om det. Han havde forgæves prøvet at finde det selv.

Lige inden vi gik kom han med et signeret foto af byens første NFL spiller, og han havde skrevet en hilsen til os på bagsiden. Det ville han give os fordi vi kom så langt væk fra. Som han sagde, alle der besøgte deres museum var hans familie. Vi var i øvrigt heldige med at besøge det nu. Han sagde han regnede med at pille udstillingen ned om et par måneder, da de blev nød til at flytte (det var blevet for dyrt), men han var sikker på det ville blive bygget op et andet sted. Vi var alle begejstret for oplevelsen med Victor, hans mor og museet. Desværre glemte jeg i begejstringen at give en donation til museet.

Vi tog videre til Cowtown der er Wichitas bud på Frilandsmuseet. I Cowtown har de fået flyttet en del huse fra Kansas til Cowtown og dermed opbygget en lille western by.

Da vi ankom tog en virkelig sød dame i mod os. Hun var fantastisk glad for vi havde valgt deres museum på vores korte besøg i Wichita.

Der var rigtigt mange huse at se på. Heldigvis havde de fleste fået instaleret aircondition og da temperaturen har sneget sig op på 42 grader var det et stort behov for det. Faktisk var det så varmt at vi ikke fuldt ud kunne nyde den fantastiske by. Vi fik fik set rigtigt meget og hygget os med det. Men varmen trak lidt energi. Damen fra receptionen fortalte at det var varmere end en normal sommer.

Men det var super interesant og hvert hus havde sit eget tema lige fra en Saloon, en bank, en fængsel, en barber, en købmand, en skole, en kirke og så videre.

Inden vi tog til hotellet tog vi et hurtigt stop ved en katolsk butik, så fik Storm shoppet lidt mere. Vi skal kun være en enkelte nat på hotellet, men vi fik brug for lidt hjælp til at reparere vores aircondition og køleskab. Det gjorde de også så alt er godt.

Vi tog til en Wendys og fik lidt aftensmad. Derefter handlede vi ind til madpakker til de kommende dage.

Sidste oplevelse var ens statue kaldet “Keeper of the Plains”. Det er en stor statuen af en høvding. Området omkring var der noget behagelig musik og en beskrivelse af “Keeper of the Plains”. Især Villads var glad for vi fik set statuen.

Vi sluttede dagen af med en tur i poolen 😀

Sune

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *