Dag 12 – Vand, ild, vind og jord

I dag var primært planlagt som en transport dag. Vi skulle køre 800 kilometer igennem Kansas og til Colorado. Vi havde selvfølgelig et par ting vi kunne se undervejs, men det meste af tiden skulle bruges i bilen.

For at få en god start på turen, stod vi en time tidligere op end normalt og spiste morgenmad klokken 7.00. Eftermorgen mad skyndte vi os at pakke bilen og komme afsted.

Vi havde valgt at undgå motorveje, det gør vi oftes. Det tager gerne lidt længere tid, til gengæld er sandsynligheden for nogle uforudsete oplevelser større. I dag betød dette kun ekstra 45-60 minutter til ruten.

Første stop var på Fort Larned National Historic Site. Det er et fort som lå ved “the Santa Fe trail” og som var en vigtig vej for frembringelse af post. Så fortet blev bygget for at militæret kunne passe på postvogne. Men man gjorde det selvfølgelig også for at få militær tilstedeværelse i området. Tilstedeværelsen betød en ret hård behandling af de lokale indianere som over flere gange blev fortrængt til nye områder og til sidst måtte underskrive en erklæring om de ville bo i et reserveret og dykke jorden der (før var det mere et jæger samfund). Fortet var funktionelt i 18 år, derefter blev Santa Fe Trail udskiftet med jernbanen.

Det var var et rigtigt fint museum. Man kunne gå rundt til alle husene og se hvordan de havde været indrettet da det var i funktion. Varmen var heldigvis ikke så hård som i går, derfor kunne vi meget bedre holde ud at se på det hele (selvom der ikke var aircondition i husene).

Da vi var færdige med at se på alle husene fandt vi et godt frokost sted og spiste vores madpakke i det fri. Super hyggeligt.

Vi havde nu endnu et lang stykke vej til dagens anden oplevelse. Undervejs så vi der var noget der brændte ude på en mark. Det viste sig, at vi kom forbi det sted hvor det brændte. Det var en lastbil der var gået i brand og derefter var der gået ild i marken. Det så heldigvis ikke ud til nogen var kommet til skade og dyrene i lastbilen var blevet lukket ud. Men branden så bestemt ikke ud til at være under kontrol. Vi fik lov til at køre forbi (hvilket også var heldig for omvejen havde været meget stor).

Efter tyve kilometer på en grusvej nåede vi frem til dagens anden attraktion. Det var Monument Rocks. Nogle flotte klipper der står ret ødet i Kansas. Det der gør dem “ekstra sjove” er at alt før og efter dem er ekstremt fladt i Kansas.

Nu var vi cirka halvvejs, og skulle have det sidste langt træk til hotellet der ligger ved Colorado Springs. Da jeg i dag har stoppet med at bruge min slynge, da det er to uger siden jeg fik den, så tænkte vi det også var tid til at drengene kunne indtage forsædet sammen med Winnie. Så alle tre havde en tur på forsædet på den sidste del af turen.

Jeg har stadigvæk en del smerter i min arm, men det er heldigvis blevet bedre. Dog ikke så hurtigt som jeg havde håbet på. Så jeg er ikke sikker på jeg kommer til at køre bilen på den her tur 🙁

På vej mod Colorado Springs fik vi en vejr alarm for det område vi var på vej ind. Der var både varsel om storm, lyn, torden og mulig styrtflod. Det var egentligt ret bekymrende læsning, især da der blev rådet til at søge indendøres i forbindelse med stormen. Men vi var super heldige, vejret drejede udenom os og vi kørte stort set i tørvejr hele vejen til hotellet. Det var ret vildt, for vi kunne se det dårlige vejr på begge sider af os, men vi kørte bare mod lyset.

Mens vi sad og talte om vejret og også fik drøfte tornadoer, så opstod der nogle helt små skypumper lige ved siden af der vi kørte. Ret vildt at se 😀

Selve turen i dag har været virkelig flot og spændende. Naturen har skiftet flere gange og vi har set massere af prærie. På mange måder minder prærien om ørken i fx Arizona. Man er helt alene, der er langt til alt. Eneste forskel (når man køre i det) er farven på landskabet. Vi fik også kørt på nogle små og virkelig ringe landeveje, så vi har fået alt det vi prøvede at få.

Da vi kom til Colorado Springs fandt vi en diner hvor vi fik aftensmad. Maden var god.

Hotellet hvor vi skal være de kommende to dage virker til at være rigtigt godt. Vi har også for første gang fået døre i mellem værelserne, så det er som et stort værelse. Det gør virkelig en stor forskel. Det blev også til en hurtig tur i poolen for Bedstemor, Villads, Sylvester og mig.

Sune

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *